Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 30  

Kommunikáció és médiatudomány alapképzési szak


A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak az információs társadalom különféle területein magas színvonalú munka végzésére. A kommunikáció- és médiatudomány alapképzési szakon a hallgatók megismerik a társadalmi kommunikáció színtereit, intézményrendszerét, bevezetést kapnak a társadalmi kommunikáció vizsgálatának alapvető empirikus módszereibe, kommunikációs kompetenciákat sajátítanak el. A végzettek kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

 ➜ oklevél megnevezése: kommunikátor
 ➜ képzési idő: 6 félév

Bővebb információ az intézet honlapján

Hallgatóink mondták a szakunkról

Toth Hajnalka

A felvételi során a Kommunikáció- és médiatudomány szakra jelentkezve már nem is emlékszem, hogy milyen elvárásaim voltak a Corvinus egyetemtől. Az első hetekben elfelejtettem a gimnáziumban kialakult véleményem és megértettem, hogy ez a szak sokkal többet tud nyújtani, mint amit egy egyetemtől vártam. Bármilyen irány is érdekel minket a kommunikáción belül vagy azzal kapcsolatban - még ha nem is tudjuk egyből - a rengeteg változatos, érdekes előadásnak, plusz programnak köszönhetően próbára tehetjük  magunkat és több nézőpontból is felfoghatjuk, végezhetjük tanulmányainkat. Könnyen lehet, hogy találunk olyan előadót, akinek egész nap tudnánk hallgatni az előadásait - és ha ilyen  előfordul, bátran fordulhatunk hozzá kérdésekkel, és általában több lehetőséget is felkínál nekünk, hogy elmélyüljünk a témában, ha érdekel minket. Szívből ajánlom ezt a szakot, melyet mindenképpen jelöljön be minden olyan felvételiző, akit érdekel akár a kommunikáció  gyakorlati, akár elméleti, technológiai, kőkorszaki vagy bármilyen oldala, változata.

 

Kocsis Diána Csilla

18-19 évesen nagyon kevesen tudják, mit is akarnak pontosan. Én sem  tudtam. Azt tudtam, hogy mit nem szeretnék csinálni és mi nem érdekel. Ezzel még nem  nagyon szűkült le a kör, révén, hogy humán beállítottságú vagyok. Két évet vártam, tanultam  főiskolán, kerestem a lehetőségeket, mire megszületett bennem a döntés, hogy mit is akarok,  mi is érdekel igazán és ezt hol tudnám a legjobban egyetemi szinten elsajátítani. A válasz nem  lehetett más, mint a Budapesti Corvinus Egyetem, ahol a legjobbaktól tanulhatom a legjobb és legérdekesebb dolgokat a kommunikációról és a médiáról. De persze nem csak ezért jó a szakra járni, hiszen az előadásokon és gyakorlatokon kívül még sok más tanulási időn kívüli  programmal fejlesztheted magad, csak győzz választani a jobbnál-jobb vendégelőadások  és a különböző szakkollégiumok és műhelyek kínálatából. Hogy hogyan érzed magad a Corvinuson az csak rajtad áll, mert az egyetem vezetősége és az oktatók minden szükséges szakmai és eszközbeli hátteret biztosítanak, hogy ne „csak” tanulni járj be az egyetemre, hanem hogy jól is érezd magad a nagy múltú és méltán híres Corvinus falai között.

 

Benák Ágnes

Mikor felvételiztem a Corvinus Egyetemre, egyáltalán nem ezek voltak az elképzeléseim - egész mással találkoztam, mint amit vártam. Sokszínű, különböző érdeklődésű hallgatók, széleskörű ismeretek, színvonalas oktatók, inspiráló környezet, rengeteg lehetőség, amelyeket csak meg kellett ragadni. Úgy érzem, hogy olyan élményekkel, tudással gazdagodhattam itt, amelyekre máshol nem lett volna lehetőségem.

 

Molnár Erik

Eleinte féltem, hiszen ez nagy váltás volt számomra a vidéki, vajdasági idill után. Amikor felkerültem Budapestre, ismertségi köröm igen csekély volt, ám az egyetem ezen gyorsan változtatott. Nemcsak kapcsolati köröm, de a perspektívám is kibővült a Corvinuson folytatott tanulmányaim során. Másképp kezdtem tekinteni a világra, a politikára, a médiára, komolyabb szemmel figyeltem az eseményeket körülöttem. Ekkor jöttem rá, hogy a Corvinusnak jogosan van ekkora presztízse Magyarországon, és nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

Mátrai Viktor

Így a harmadik év közepére egész egyszerűen meg is tudom válaszolni a kérdést “miért választottam a kommunikáció- és médiatudományt?”. Mert az élet egyik alapvető mozgatórugója. A kommunikáció és annak közvetítése meghatároz mindent, ami körülöttünk van és önmagunkat is. Miért a Corvinusé a legjobb KomMédia szak? Mert megtanít kozmopolitának lenni. Árnyaltan is megtanít gondolkodni és ezerféle nézőpontot láttat meg, a filmes szemszögtől kezdve a nyelvészeti megközelítésen át az újságíróiig.

 

Bakos Zsófia

Szeretek a Corvinusra járni, mert átfogó és gyakorlatias képzésben vehetek részt. Már az első itt eltöltött szemeszter alatt rengeteg mindenben fejlődtem, hála a gyakorlatiasságnak. Kapunk egy biztos alapot, plusz ehhez mindenki beleadja a saját tudását, tehetségét, erejét. Így létrejön a tapasztalat, ami további fejlődésünket, tanulásunkat, jobbá válásunkat segíti. A tanárok szakmailag felkészültek, nyitottak a véleményünkre, bátran fordulhatunk hozzájuk segítségért. Jó egy elfogadó és inspiráló közegben tanulni és egy összetartó közösség tagjának lenni.

 

Janik Regina

A Corvinus Egyetemen minden előadáson érzem, hogy az ország egyik legszínvonalasabb intézményében tanulok, ez az oktatók és a hallgatók kiválóságában egyaránt megmutatkozik. Az egyetem infrastruktúrája és felszereltsége kiemelkedő, az előadások interaktívak, a hangulat mindig remek. Én azért jelentkeztem a Corvinusra, mert a kötelező kurzusok mellett rengeteg különféle rendezvényt, programot biztosítanak a hallgatók számára, melyek tovább színesítik az egyébként is folyamatosan pezsgő diákéletet. Úgy gondolom, a BCE-n olyan versenyképes diplomát szerzek, amilyet sehol máshol az országban.

 

Pomázi Gergely

Pomázi Gergely vagyok, első évemet töltöm a Corvinus mesterképzésén kommunikáció- és médiatudományos hallgatóként. Azért szeretek itt tanulni, mert úgy érzem, a jövőm szempontjából fontos és hasznos dolgokkal ismerkedem meg nap mint nap: az órák érdekesek, a tanárok figyelnek a hallgatókra és igényeikre, az oktatás magas színvonalú, az egyetem pedig infrastruktúráját és hangulatát tekintve lenyűgöző. Az első hetektől az volt az érzésem, hogy „jó helyen vagyok”. A társaság összetartó, sokszínű, így nem is lehetne kevesebb élvezettel és eredményességgel végezni az egyetemet.

 

Tarján Eszter

Tarján Eszter vagyok, elsőéves MA hallgató. A Corvinus számomra a lehetőségek tárházát jelenti. Megtanít arra, hogy bármire képes vagy, csak akarni kell. Nem korlátoz, hanem támogat. Nem konzervatív, hanem modern. Nem poroszos, hanem nyugati. Nem egysíkú, hanem innovatív. Nem bürokratikus, hanem kollegiális. Felkészít az életre, és arra, hogy a magad ura légy. 

 

Novák Norbert

Egyedülálló szakmai háttér, nagy hangsúly a tudás gyakorlati hasznosításán, fantasztikus társaság az egyetem falain belül, mely kapcsolatok a falakon kívül is erőt, magabiztosságot adnak. Az egészséges versenyszellem, a környezet, a neves és naprakész oktatók, a bulik, rendezvények és még sorolhatnám. Ez mind a Corvinus. Az egész rólam és nekem szól.

 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.